Om oss
Om oss
Om oss

DET HÄR ÄR VI PÅ
MUNKEN HOTELL!

Vid E22 i Mönsterås ligger Munken, fd Hotell Kronobäck.
På anläggningen finns hotell med 35 hotellrum, restaurang
med uteservering som serverar allt från frukostbuffé till
à la carte. Dessutom finns goda konferensmöjligheter eller
varför inte låta oss anordna ditt nästa event!

Historia

I maj 1984 sålde Mönsterås kommun 24 000 kvadratmeter mark intill E66 (dagens E22). Köpare var Åke Fägnell som vid den tiden även var ägare till restaurang Solkatten i Borgholm. Tanken var att bygga ett motell med stor matsal, rum, konferenssal och en utställningshall. Arkitekt Lennart Sjöholm från Mönsterås fick uppdraget att rita och Claesson & Anderzén blev huvudentreprenör till byggnationen som startade hösten 1984.

29 juni 1985 var det dags för invigning och kommunalrådet John-Erik Eriksson var den som klippte bandet. Man hade räknat med ca 500 besökare men folk vallfärdade och det kom 3000 personer. Byggkostnaden var beräknad till 8 miljoner men slutade på 14 miljoner.

Hotellet har sedan haft flera ägare och byggts om i olika etapper. Fler rum har byggts på plan 2 i hotelldelen och idag finns 36 rum fördelade på ungefär hälften dubbelrum och hälften enkelrum. Den stora matsalen med 9 meter i takhöjd har fått ett helt nytt våningsplan för att sänka takhöjden i restaurangen samt skapa mer yta för expansion. Våning två i restaurangen är fortfarande oanvänd och det finns olika idéer om vad den ska användas till framöver. Den permanenta utställningen Kalmar läns Industriexpo, som huserade i den stora hallen bredvid matsalen, är sedan många år borta och salen används idag till större konferenser och event.

2017- 2018 gjordes en stort renovering efter att fastigheten under en period använts som flyktingmottagning.

Våren 2020 köpte dagens ägare, Jessica Björneteg och Henrik Svensson, fastighet och driftsbolag. Båda ägarna jobbar i företaget och fokus ligger på ordinär hotellverksamhet med restaurang och bra möjligheter till konferens och evenemang.

Våra kunder säger

”Toppen frukost! Bra service och trevlig personal”

”Bästa personalen och snygg lokal!”

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter
KONTAKTA OSS

VÄLKOMNA ATT KONTAKTA OSS

Klicka här